Batterier
Våre FULI batterier
 
Våre lithium batterier
 
Våre Hoppecke batterier
 
Ladere / Omformere
 


Ting du bør vite om batterier


Det er stor forskjell på batterier.

Startbatterier er konstruert for å gi mye strøm i et kort tidsrom, for så å lades raskt opp igjen. De tåler normalt ikke dype utladinger, og er derfor ikke brukbare i solcelle, og vindkraft anlegg. Det er viktig at batteripakken tåler dype utladinger i slike anlegg. Fritidsbatterier er en mellomting mellom et start batteri, og et deep cycle batteri. De tåler dype utladinger relativt godt, men i anlegg som brukes mye vil de ikke få lang levetid. Hvis man ønsker å få lang levetid på batteripakken så er det kun Deep Cycle batterier som gjelder.


Hoppecke Deep Cycle Batterier.
Tysk kvalitet på sitt beste. Skal du ha et batteri som virkelig tåler mange utladinger, som er enkelt å vedlikeholde, og som gir deg masse strøm i år efter år, da har du nå funnet det. Vi markedsfører disse batteriet i fire størrelser: 320Ah, 500Ah, 930Ah, og 1240Ah. Disse kan også kobles flere i paralell for enda større pakker.
Batteriene som består av 6stk 2V celler leveres komplett med koblinger, og batterikasse.

 

LITIUM batterier. 
Vi har solgt 12Volt litium batterier i 5-6 år nå. Erfaringen er at dette er aldeles suverene batterier. Vi forventer 15-25års levetid i solcelleanlegg
Siste nytt er at vi nå kan tilby 24Volt litiumbatterier bygd opp fra brukte EL-bilbatterier. Disse batteripakkene er helt suverene til solcelleanlegg, og forventes også å få en levetid på 15-25år i solcelleanlegg. Mange av disse tåler 5500 utladinger. Eller 11000utladinger til 50% 

Fuli AGM Deep Cycle: 
Disse batteriene klarer 700-800 utladinger ned til 50%. Fuli har etterhvert blitt vår bestselger. Årsaken er at de fleste nå ønsker en vedlikeholdsfri batteripakke med lang levetid. Vi har også lagerført Fuli `s Industriserie. Det er enkeltcellebatterier som er konstruert for 15års levetid.


Deep Cycle batterier. 
Slike batterier er bygd for å klare mange utladinger, og oppladinger. Produsentene av Deep Cycle batterier oppgir alltid hvor mange slike utladinger batteriene tåler. Antall utladinger er en god indikasjon på batteriets levetid. Det er vanlig å oppgi hvor mange utladinger ned til 50% kapasitet batteriet tåler:

 

Batteritype

Utladinger til 50%

Utladinger 80% ned

Fritidsbatteri

ca 200-500

ca 100-200

24Volt Litium fra EL-biler

11000

ca 6800

Concorde

1050

ca 500

Rolls Serie 4000

ca 1300

ca 800

Hoppecke 

ca 2800

ca 1500

 

Batterienes Levetid:
For å få lengst mulig levetid så er det viktig at batteriene er toppladet mest mulig av tiden. Bly/syre batterier skal periodevis ha en equalizing lading (lading under høy spenning gjerne 15-15,5Volt i 2-4 timer) Moderne solcelleregulatorer som Steca sine har dette innebygd. Solcelleanlegget må være kraftig nok i forhold til batteripakken for å klare kravene til topplading over tid. En god hovedregel er minimum 85W solcellepanel for hver 500Ah med batteripakke. En batteripakke som står kaldt mestparten av tiden får lengre levetid enn en batteripakke som står under varmere forhold. Et kaldt batteri har dårligere kapasitet. Til bruk i hytte, så er det beste å montere batteripakken innendørs i et rom som blir oppvarmet under bruk. Batteripakken vil da få større kapasitet når man er på hytta.


Batteripakkens størrelse:
Man bør ikke paralellkoble flere enn 3-4 bly-batterier. For større pakker skal man derfor bruke enkeltcelle batterier. Disse finnes i mange størrelser, og utgaver. Enkeltcelle batterier / 2Volts batterier er normalt konstruert for lengre levetid. Det er også mulig å bytte ut en enkeltcelle i et slikt batteri selv når batteripakken er noen år gammel. Ved sammenligning av forskjellige batterier er det lett å bli lurt. Det er da meget viktig å sammenligne kapasiteten ved samme utladingstid. C-20 er mest brukt. C-100 er også mye brukt for solcelleanlegg. For å få et riktig bilde av hvilken kapasitet et bly-batteri Gel-batteri, eller AGM-batteri har, så kan du sjekke vekta på batteriet. Desto tyngre batteri desto større kapasitet. Litium batterier kan paralellkobles i uendelig antall. Man kan også blande nye og gamle litium batterier. Det kan man ikke for bly batterier.

Kontakt oss i dag!:
 37049446
Industriveien 26, 4879 Grimstad, Norway
s.teiste@online.no
      Nyheter  
  Vi introduserer nå kraftpakker med 24Volt
  LITIUM batterier fra brukte EL-Biler. Vår
  største miljøsatsing noensinne.

  @AlternativEnergi Ønsker deg et godt nytt år! Vi
  har gjør oss klar for å hjelpe deg med alternativ
  energi i 2019, med å kjøpe inn store
  lagerbeholdninger av Solceller.
  Trenger du hjelp?

Har du en lite hytte langt fra strømnettet og ønsker bare litt lys? Vi har løsningene klare for deg. Velg mellom våre forskjellige ferdigpakker som gir deg 230V rett inn i hytten. Det finnes et hav å velge mellom, ta kontakt med oss så finner vi det som passer best for deg.

 
Gjenbruk av LITIUM-batterier

gjør at vi nå kan tilby

høykvalitets kraftpakker til

markedets beste priser!
 
All rights reserved @ 2015 - www.alternativenergi.no
System provided by GetShop AS - www.getshop.com